BALIKESİR / EDREMİT - Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulu

KADIKÖY LEMAN AKPINAR ORTAOKULU NUN TARİHÇESİ

Kadıköy ile Kızılköy birleşik muhtarlıkla yönetilirken, tahminen 1929 tarihinde Kadıköylü Mehmet

Ağa adındaki muhtarın çalışmaları ve imece usulü ile ilk okulun yapımına başlanmıştır. Tahminen

200m² lik bir alan üzerine iki derslik, bir işlik ve bir müdür odası olarak, şu an düğün salonu olan tepede, 3 yılda inşaatı tamamlanmıştır.

Köyde eğitim ve öğretime, Hamdi AYDEMİR adlı öğretmenimizle 24/09/1930 tarihinde başlanılmıştır.

İnşaatı devam eden okul binası, lojmanı ile birlikte 1935 tarihinde hizmete açılmıştır. Muhtarlığın

vermiş olduğu arazi üzerine Leman Akpınar İlkokulu 2 sınıf , 1 oda olarak yapılmış, aynı yıl eğitim ve

öğretime bu binada devam edilmiştir. Daha sonra ki okulumuza yapılan ek binalarla birlikte 11 sınıf, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı olarak Leman Akpınar İlköğretim Okulu adı altında eğitim ve öğretime devam edilmiştir. Okul binasına ek olarak, çevreyle işbirliği içinde yetersiz olan tuvalet in şaatı da Ekim 2002 Aralık 2002 tarihinde okula kazandırılmıştır.

Yayın: 09.11.2014 - Güncelleme: 05.04.2017 16:50 - Görüntülenme: 2287